Translate

2017. június 19., hétfő

Luxushajóval Mediterrán tengereken

Luxushajóval Mediterrán tengereken


Elkészült és megkezdte útját az MSC Cruises hajóstársaság új zászlóshajója, mely a (hajó) -keresztségben, szerényen a „Meraviglia” nevet kapta. (ejtsd: Meravilja) A szó jelentése: „Csoda”, angolul Wonder. 
A keresztanya ezúttal is, a még mindig királynői megjelenésű Sophia Loren volt, igaz már kellett némi segítség, hogy elvágja a pezsgőt tartó ünnepi szalagot. Az üveg széttört a hajó oldalán, a keresztelő sikeres volt, így a Meraviglia megkezdhette vándorútját a tengereken és óceánokon.



A Meraviglia, a nevéhez méltón minden vonatkozásában a csúcstechnológiát képviseli, a technika, a dizájn és az elegancia fantasztikus vegyítése. 
Hajózó körökben a modern világ nyolcadik csodájaként emlegetik ezt a méreteiben is lenyűgöző úszó komplexumot. A 167 600 tonna súlyú, három futballpályánál is hosszabb 19 emeletes hajó, 5700 utast és mintegy 2000 főnyi személyzetet tud befogadni és mintegy 40 km/h sebességgel „száguld”. (22,7 csomó)
Ez a hajó modern formavilágával, szofisztikált, számítógépes rendszerével, lenyűgöző szolgáltatásaival elkápráztatja az utasokat. A legek közül is a leg-leg, a belső promenád felett húzódó hatalmas világító, digitális égbolt melynek effektjei napszaktól vagy eseménytől függően változnak.








A lobby ezerfényű csillogása szemkápráztató, minden mindenben tükröződik, egyszerre több példányban láthatsz mindent és saját magad is. Számos bár kínálja pazar italválasztékát, kezedben egy finom koktéllal vagy egy pohár pezsgővel átadhatod magad az andalító zenének.





A Swarovski kristállyal díszített lépcsőkön járva egy hercegi palotában képzelheted magad.




Az ínyencek is hódolhatnak a kulináris élvezeteknek. Az elegáns éttermi vacsorák mellett a bőséges svédasztal kínálat is evésre csábít. 
Ha ez nem lenne elég, akkor ott a Steakhause, a híres olasz Eataly lánc és a Szushi bár, nem beszélve Jean Philippe Maury díjnyertes francia cukrász fagylaltjairól és csokoládékülönlegességeiről.





Vacsora után mehetünk színházba, a Brodway és a Cirque Du Soleil társulata tart előadásokat a külön erre kialakított színházakban.



Ha jó viszonyban vagyunk Fortuna istenasszonnyal, akkor irány a kaszinó!



Az Aquapark medencéivel, csúszdáival igazi vízi játszótér kicsiknek és nagyoknak, a jó hangulatról folyamatosan gondoskodnak az animátorok.




A különféle szórakoztató és sport szolgáltatások tömege várja még a vendégeket. Bowlingpálya, sportaréna, Forma1 szimulátor és 4D mozi, hogy csak néhányat említsek.
A fedélzetek között 19 lift, köztük panoráma liftek is rendelkezésre állnak. 
A fedélzeten és a boltokban több "smart" megoldással is találkozhatunk. 300 interaktív képernyő segítségével lehet színházat, éttermet és minden mást foglalni. Ruhavásárláskor "virtuális valóság tükör" mutatja meg, hogy állna rajtunk a ruha, anélkül, hogy fel kellene próbálnunk.
Sajnos a virtuális eszközök még nem működnek hiba nélkül, ezért elég hosszadalmas a segítségkérő sorbaállás a Recepció előtt.
A Meraviglia az MSC hajótársaság által valaha épített legnagyobb hajó, mely a fedélzetre lépés első pillanatától az utazás végéig lenyűgözi az utazót.

Nézzünk meg egy videót:


                                                                                            by vinpet

2 megjegyzés:

  1. La Meraviglia é una meravigliosa!

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikus élménybeszámoló kitűnő fotókkal.
    Gratulálok a munkádhoz kedves Péter!!!!
    Szeretettel _ Éva ♥

    VálaszTörlés