Translate

2015. április 18., szombat

Koh-Samui, az álmok szigete

       Koh-Samui, az álmok szigete
A szigetről:

A sziget igazi földi paradicsom, a lágy homokkal borított partokkal, szelíd öblökkel, szebbnél szebb színben pompázó virágokkal, buja őserdővel, és nem utolsósorban, kedves, mosolygós emberekkel. 
Az otthon cserépben dédelgetett növények itt fa méretűek és tele vannak virággal. A sziget jó minőségű, kb. 50-60 km. hosszúságú betonúton körbejárható. 
Már a fogadtatás is hangulatos, még a reptéri busz is különleges.


A szigeten a turisták minden nációja megtalálható, de a helyi lakosok között is elég sok betelepülő található. Ennek egyik lehetséges magyarázata, mát a paradicsomi természeti adottságokon túl, hogy a megélhetés nem drága. 
Természetesen nem a luxus szállodák áraihoz viszonyítva. Találkoztunk olyan honfitársunkkal, aki a végkielégítéséből nyaralt ott, már három hónapja és azt tervezte, addig marad, amíg a pénze tart.
Az aranyló, süppedő homok, az égszínkék tenger, a kedves, barátságos emberek, mindenkit elvarázsolnak. 
A minden igényt kielégítő szállodák mellett, elfogadható áron bérelhetők apartmanok is.                     A földi paradicsom

A szállodánk színvonala, az ellátás minősége, a személyzet udvariassága, minden igényt kielégített. /Hotel Imperial Boat House /.   
               A szálló csónak alakú medencéje és a majmos medenceA sziget belsejében igazi őserdő található, itt lehet dzsungeltúrára indulni elefántháton, az állatfarmon megetetni a kis tigrist.
Ma már nem merném, mert, azóta eltelt néhány év és biztosan hatalmasra megnőtt.
Elég bizarr érzés nyakba venni az óriáskígyót, de fantasztikus megcsodálni az ezerszínű növényzetet és hallgatni az ékes tollazatú madarak énekét.


                                                        Kalandok
Jellegzetességek:

Szórakoztatás egyéb területei, a thaibox küzdelmek és a különféle állatbemutatók, így elefánt, kígyó, krokodil, majom bemutatók, ahol a bátor turista / itt más jelző is helytálló / is része lehet a show-nak. A fellépő ”művészek” időnként cserélődnek, reméljük, nem a természetes fogyás következtében.
A számtalan érdekes látnivaló közül meg kell említeni a lenyűgöző Buddha szobrot, és két természeti képződményt, melyeket a nagypapa és a nagymama sziklájaként emlegetnek.

                                                 Buddha segítő kezeiÉrdekes természeti képződmény a Nagypapa és a Nagymama sziklája.

A thai masszázs kipróbálása nem maradhat ki egy thaiföldi kirándulás élményeiből. Ha röviden akarom jellemezni az átélteket, „brutálisan élvezetes” volt. 
A közel egy órás masszírozás elején, amikor elkezdték a végtagjaim hajtogatását és csavargatását az elviselhető fájdalom határáig, nem gondoltam volna, hogy a végére simán megvakarom a fülemet a lábujjammal. 
Igaz közben egy testhelyzet –változást kihasználva, már le akartam lépni, de végül örülök, hogy maradtam. 


Aki meg akarja csodálni a természetnek ezt a bőkezűségét, szívesen megismer egy különleges kultúrát, szereti a kedves, mosolygós embereket, feltétlenül látogasson el ebbe a „Földi Paradicsom”-ba.


Nézzünk meg egy videót: 

https://www.youtube.com/watch?v=BKvYqDFQzF4


               Koh-Samui                                     by vinpet

16 megjegyzés:

 1. Hát ezt az utat csak irigyelni tudom tőletek, fantasztikus lehetett.

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm , hogy része lehettem ennek a földi paradicsomnak még ha virtuálisan is. Szépséges ,csodás .Fantasztikus utazáson voltál a kedves feleségeddel. Bátor vagy egy tigrissel a kezedben. Csodásak a képek. Szeretettel nézegettem, további kellemes utazásokat kívánok. Klára

  VálaszTörlés
 3. Ha lesz penzem,akkor ellatogatok ide,elveztem a leireast

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm az észrevételeket. Koh Samui egy igazi Édenkert.

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm az észrevételeket. Koh Samui egy igazi Édenkert.

  VálaszTörlés
 6. Semmi pénzért nem mennék ilyen "porno" szigetre /egyedül/. Valódi édenkert,köszöm szépen a sok szépséget, üdv.janosgyula

  VálaszTörlés
 7. Valódi édenkert,csodás képek.!
  Köszönöm szépen.!....Üdvözlettel: Mária

  VálaszTörlés
 8. Kedves Péter!
  Mindig örömmel nézem az utazásaidról készített videóidat és a
  blogot, amelyben a videóképeit bemutatod.
  Ez a mostani , amelyet Thaiföld egy mesés szigetéről készítettél olyan, mintha ÁLOMORSZÁGBAN járnék. Még így virtuálisan is egy fantasztikus élmény.A hozzákapcsolódó blogod is nagyon alapos, szép munkáról árulkodik. Köszönöm az élményt melyet szereztél vele.
  Szeretettel : Éva ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Éva!
   ​Mindig örülök, ha bemutathatom egy ország kultúráját, egy város, vagy egy épület történetét.
   Szeretettel: Péter

   Törlés
 9. kÖSZÖNÖM HOGY MEGOSZTOTTÁTOK AZ ÉLMÉNYT VELEM MAGDI

  VálaszTörlés
 10. Üdv. Ide készülünk a párommal egy kis kikapcsolódásra. A kérdésem,hogy teljesen egyénileg foglalták le a szállást,utazást, vagy valamelyik utazási irodánál? Köszönöm

  VálaszTörlés
 11. Kedves Péter!Csodálatos ez a hely,köszönöm, hogy általad megismerhettem.

  VálaszTörlés
 12. Édenország ... ! nagyon élveztem ..... köszönöm az élményt kedves Péter !

  VálaszTörlés
 13. Kedves Péter!
  Nagyon szép ez az összeállításod is. Sajnos nem vágyom erre a csodálatos vidékre a távolság miatt nagyon hosszú a repülő út,na és az óriáskígyó!!!!(Nagyon bátor voltál) a kis tigrist még bevállalnám. Üdvözlettel: Klára

  VálaszTörlés
 14. Köszönöm szépen hogy megosztotad ezt a szép élményt nekem ebben soha nem lenne részem hogy ki menjek .

  VálaszTörlés