Translate

2010. december 28., kedd

Thaiföld


     Thaiföld a földi paradicsom




Akinek lehetősége van távolabbi országokat is meglátogatni, Thaiföldet feltétlenül vegye fel a célországok listájára, mert csodálatos élményekben és látnivalókban lesz része.
A thai emberek vendégszeretete, kedvessége, páratlan szépségű épületekkel, templomokkal és a különleges természeti adottságokkal ötvözve, olyan élményt nyújt, amire egy életen át szívesen emlékezünk vissza.

Bangkok, thai nevén Krung Thep, „Az angyalok városa”


                            
                                                         Bangkok by night

A városról:
Bangkok hatalmas kiterjedésű, több millió lélekszámú nagyváros, ahol a modern felhőkarcolók mellett láthatjuk a vallási tárgyú műemlék épületek, Buddha szobrok sokaságát is.


                                                Békés délutáni forgalom Bangkokban



                                         Esti párában a Chao Praya folyó

Mosoly országának is nevezik Thaiföldet, mert mindenki mosolyog rád, köszöntéskor kezüket tenyerükkel egymáshoz illesztve, mélyen meghajolnak, még akkor is, ha valaki csak foghegyről morog egy”hello”-t. 
A rosszkedvet, haragot nem illik kimutatni, egy mosollyal szinte mindent el lehet érni.

                                         


                                               Mindenki mosolyog

A Királyi Palota a város ékessége, a legnagyobb turista látványosság, amit érdemes kétszer is megnézni, mert annyi szépséget, érdekességet egyszerre képtelenség befogadni.



                                                    
                                            A Királyi Palota

Az uralkodót mélyen tisztelik, és ezt elvárják a turistáktól is. Ha leejtesz egy bankjegyet, és a szél arrébb sodorja, még véletlenül se taposs rá, mert azon a király arcképe van.


                                                   A király és udvartartása

Bangkok folyója a Chao-Praya, melyhez számtalan csatorna, mellékág kapcsolódik. 
Érdemes résztvenni egy vízi városnézésen, ahol 8-10 személyes csónakokba harckocsimotor méretű meghajtást szereltek és a csatornákban történt lassú csordogálás után, szinte élvezik, amikor a folyón való száguldásnál az utasok elfehéredett ujjakkal kapaszkodnak, az ujjaknál csak az arcok fehérebbek.


                                            Hajókázás a Chao Praya-n

A helyi közlekedés kiterjed a modern gyorsvasúttól a Tuk-Tuk-ig, ami tulajdonképpen, egy háromkerekű motorizált riksa. A vezetőik hajmeresztően cikáznak a sávok között, itt is kapaszkodni kell rendesen, de hihetetlen ügyességgel manővereznek.
A hatalmas forgalmú városban nem láttunk közlekedési balesetet, még koccanást sem. A 3 főre méretezett járműbe a helyiek gyakran 8-10-en is bepréselik magukat, félig kilógnak az oldalán, de természetesen folyamatosan mosolyognak.  Áruszállításra is használják, maximálisan igénybe véve a teherbírását.


                                                                 A gyorsvasút

              
                                                       Tuk-tuk

Nézzünk meg egy 360°-os panoráma felvételt Bangkokról: 

Saját bőrömön is tapasztaltam, hogy a dél-kelet ázsiai régióban gyakoriak a földmozgások, ezért, ha egy többemeletes szálloda felső szintjén éjszaka azt érzed, hogy megmozdult veled az ágy, nem biztos, hogy az esti alkoholmennyiség volt túlzott, bár itt is érvényes az általános trópusi egészségvédelmi szabály, miszerint este lefekvés előtt guríts le egy jó adag szeszt a torkodon, persze tisztán a bakteriális fertőzések elkerülése érdekében.


              Egy flaska Mekong whisky után, már a földrengés sem szokatlan.

A szexről:
Az országról szerzett előzetes, gyakran felületes információk alapján az egyszerű turista / férfi / képzeletében, a gyönyörű thai lányok, a szexbárok és shopok elképesztő változatosságú kínálata jelenik meg. 
Kedves férfitársaim óvatosságra intelek benneteket! Először is vigyázni, mert a legszebb lányok azok fiúk, és roppant kínos, ha ez későn derül ki. 


               Vigyázat!!! Ezek mind fiúk, ladyboy-nak hívják őket

Másrészről a Pat-pong negyedben található szexbárok egyik fő attrakciója, amikor a meztelen táncosnők a puncijukból ping-pong labdákat, nyilakat lődöznek a közönség közé, sőt előfordult, hogy banánt lőttek ki és utána felkínálták kóstolásra. 
Volt, aki borotvapengéket húzott elő belőle. Rágondolni is borzasztó, mi van, ha néhány benn maradt. 
Aki ettől szexuális izgalomba jön, annak indokolt felkeresni egy specialistát. Egyébként a Pat-pong negyed egyre inkább bazár jellegű, rengeteg árussal és bámészkodó, a szexbárok nyitott ajtain óvatosan bekukucskáló turisták tömegével.


                                                Konklúzió: No thai szex!!!


                                                             A Pat-Pong negyed


Egyéb látványosságok, érdekességek:
A thaiföldi látogatást érdemes a kínai holdújév idejére ütemezni. Ennek időpontja változó, általában január-február hónapokra esik. 
Csodálatos ünnepségeket rendeznek szerte az országban, de különösen Bangkok kínai negyedében, ahol sárkányba bújt emberek ijesztgetik a látogatókat, gyönyörűen fel van díszítve minden, több színpadon népi játékokat mutatnak be, a templomokban a papok osztják az áldást, színpompás tűzijátékkal az égen.

              A kakas évének kezdete / year of rooster/



                                        Kínai holdújév ünneplése Bangkokban

Thai népművészet:
A thai táncosok csodálatos ruhákba öltözve, lassú, kissé monoton zenére lejtik táncaikat. A táncosnők kézmozdulataikkal egy bájos, könnyed hangulatot varázsolnak elénk. Úgy hajlítják, forgatják ujjaikat, csuklójukat, mintha nem lenne benne csont. 
Figyelem itt is a legszebb táncosnők fiúból vannak.

                              
                                               Thai táncos(nők) ???

A kézműves kínálat is különleges. Dinnyéből, szappanból csodálatos virágokat, szobrokat készítenek, teakfából készült dísztárgyaikat, bútoraikat az egész világba exportálják.



                                             Szappan faragások

Gasztronómia:
A thai konyha rengeteg ízletes, pikáns fűszert használ alapanyagként. Egy-egy étel elkészítése nagy hozzáértést és türelmet igényel, ezért meglepő módon a háziasszonyok zöme nem tud főzni, kifőzdékből, éttermekből viszik haza az ebédet. 
A szállítás módja is meglehetősen egyedi, ugyanis nylonzacskóba ömlesztik a fogásokat, a levest is, de szerencsére nem egybe, hanem külön-külön.  


                                  Tessék választani!

Óriási a választék gyümölcsfélékből is. A nagy szállodák éttermeiben ezt az ízkavalkádot nem élvezhetjük teljes mértékben, az ételek fűszerezése visszafogott, inkább a nemzetközi konyha ízeit tálalják fel, mert attól tartanak, hogy a thai ízek túlságosan fűszeresek a vendégeknek.
Ezért aki szereti kipróbálni az eredeti thai ételeket, a szállodában kérjen hozzá fűszereket, vagy egy kifőzdében kóstolja meg. Figyelem, ezután esti baktériumirtást nem elhanyagolni!


                                               Különleges gyümölcsök

Vásárlás:
Bangkokban varázslatos elegyét találhatjuk, az óriási bevásárlóközpontok univerzális kínálatának és a kézműipar remekeinek a bazárokban. Itt nem gond a pénz elköltése, még anyósodnak is azonnal találsz ajándékot.

 
                             Minden kapható, ami szem-szájnak ingere

Az „úszó piac” külön jellegzetesség, a fővárostól mintegy 100 km.-re található. Itt is minden kapható, de a szűk csatornákon bámulatos ügyességgel manőverező árusok csónakokból kínálják a portékájukat. 
A színpompás, gazdag áruválaszték mellett ételt is kínálnak, melyet a csónakokban gázpalack segítségével főznek meg.

                                  
Készítettem egy videót is erről a gyönyörű országról:



                             Thaiföld 2005                                  By vinpet

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen.!
    Micsoda Gyümölcskompozíciók....csodálatos...!!
    Üdvözlettel: Mária

    VálaszTörlés
  2. Számunkra felfoghatatlan, mindennapi kavalkád, ott "van élet". Köszönöm szépen, üdv.janosgyula

    VálaszTörlés