Translate

2017. július 15., szombat

A Meraviglia luxushajó első útja

A Meraviglia luxushajó első útja
Elkészült és megkezdte útját az MSC Cruises hajóstársaság új zászlóshajója, mely a (hajó) -keresztségben, szerényen a „Meraviglia”nevet kapta. (ejtsd: Meravilja) A szó jelentése: „Csoda”, angolul Wonder. 
A keresztanya ezúttal is, a még mindig királynői megjelenésű Sophia Loren volt. A keresztelő sikeres volt, így a Meraviglia megkezdhette vándorútját a tengereken és óceánokon.


A Meraviglia, a nevéhez méltón minden vonatkozásában a csúcstechnológiát képviseli, a technika, a dizájn és az elegancia fantasztikus vegyítése. 
Ez a hajó modern formavilágával, szofisztikált, számítógépes rendszerével, lenyűgöző szolgáltatásaival elkápráztatja az utasokat. A legek közül is a leg-leg, a belső promenád felett húzódó hatalmas világító, digitális égbolt melynek effektjei napszaktól vagy eseménytől függően változnak. 



A Meraviglia az MSC /Mediterranean Shipping Company/ vadonatúj zászlóshajója.
Az első útja: Genova - Nápoly - Messina (Taormina - Etna) - Málta - Barcelona - Marseille  - Genova volt.




Indul az álomutazás:

Genova:
Az észak-olasz kikötőváros kis hajói vízsugárral rajzoltak egy diadalkaput az óriás hajó köszöntésére.


A kikötő:


Érkezés Nápolyba:
Az öböl mentén hosszan elnyúló nagyváros az óvárossal, a környező dombokon fekvő teraszos épületeivel, háttérben a Vezúv kettős kúpjával festői látvány és ráadásnak ott a végtelenül kék tenger. A hagyományos köszöntés itt sem maradhatott el.


Néhány kép a városról:




Az Etna:
Szicíliában található Európa legnagyobb vulkánja, az Etna. A "Hegyek hegye", olasz neve „Mongibello”, több, mint 3000 méter magas csúcsával a sziget jelképe és napjainkban is aktív vulkán. 
A közelmúltban látványos, sziporkázó tűzijátékkal és hamufelhő eregetéssel jelezte, hogy csak szunyókál, de bármikor felébredhet. A hegy lankáin élő lakosok már megszokták a viszonylag gyakori kitöréseket. 
Valójában a jelenlegi vulkánkitörés egyelőre békés turista látványosság volt, mára enyhe füstfelhővé szelídülve.


A szicíliai városkáról hallva, képzeletünkben azonnal a Görög Színház és Csontváry csodálatos festménye jelenik meg. A személyes élmény messze felülmúlja a képzelet szépségeit. 
Taormina nem véletlenül vált Szicília jelképévé, itt megtapasztalhatjuk az egész sziget romantikus és mediterrán hangulatát.


A középkori leírások így említik a szigetet: "Szikla és kő mindenütt, rajta homok" Ha ma érkezel Máltára, lényegében ugyanezt tapasztalod, de a kövekből gyönyörű épületeket emeltek. A sziget uralkodó színe a sárga és annak ezerféle árnyalata.
Máltáról hallva a szokásos sztereotípiák ugranak be: a keresztes lovagok, a máltai kereszt és a máltai sólyom.


Spanyolország második legnagyobb városa, Katalónia fővárosa, s örök riválisa a spanyol főváros Madridnak. 
Itt van a katalán kormány székhelye és a város mindig is a katalán önállósulási törekvések jelképe volt. A középkorban a Földközi tenger fővárosa volt.
Nevezetességeit, Gaudi gyakran meghökkentő, a szokásos építészeti konvencióktól teljes mértékben eltérő, alkotásai jellemzik. 
A város modernizmusa nem merül ki az épületeiben: az utcai lámpák, az erkélyek, és Barcelona számos más eleme ezt a légkört erősíti. 
Tágas sugárutak, a napsütötte terekbe torkolló sikátorok útvesztői, és a kedves, vidám katalán emberek, ez mind Barcelona.




Számunkra itt ért véget ez a csodálatos álomutazás. A Meraviglia még ment tovább Marseille-be, majd visszatért Genovába.

Nézzünk meg egy videót a hajóútról:


                                                                                            by vinpet


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése