Translate

2014. május 29., csütörtök

Hundertwasser a természet építésze

Hundertwasser a természet építésze

 

Hundertwasserhaus:  

A Rousseau-i „vissza a természethez” filozófia kimagasló kortárs képviselője, a híres osztrák építész, Friedensreich Hundertwasser. 

Az élénk, harsogó színek kavalkádja, az épületek szimbiózisa a zöldellő fákkal, virágzó bokrokkal, a természet és az ember kapcsolatát jelképező épületek, ez mind együtt, az ő organikus művészete.

A szokásos építészeti konvencióktól teljes mértékben eltérő alkotásai jellemzik. 

A bécsi Hundertwasser épületek mellett, érdemes megnézni a Blumau-i fürdő-szálloda együttes egyedülállóan szellemes, ötletes megoldását.

 






A 90-es évek elején, a budapesti kiállításán, volt szerencsém személyesen is találkozni a művésszel, már az öltözéke is formabontó volt, mindkét lábán eltérő színű, rikító csíkozású zoknit viselt, kockás kabáttal.





Bad Blumau:

 
               

A stájer dombok között autózva egyszer csak egy mesebeli fürdőfalu képei bontakoznak ki előtted.  Hundertwasser, a híres osztrák építőművész különlegesen szép és a természettel összhangban álló épületeket tervezett, melynek mesteri példája a Rogner Bad Blumau, Hotel & Spa. 




A természet szépségéivel és változatosságával összhangban álló, növényekkel benőtt tető alatt tarkálló épületek látványa is a pihentető kikapcsolódást szolgálja. 
A termálvidéken eredetileg olajat kerestek, olaj helyett azonban, egészséges, jótékony hatású termálvizet találtak.  
Bad Blumau a Stájer Termálvidék szerintem legszebb termál-községe.




A kellemesen meleg bel- és kültéri termálmedencék két teljesen különböző forrásból táplálkoznak. A Vulkania, azaz a zöld lagúna és a Melchior, vagyis a kék lagúna feledtetik a mindennapokra jellemző idegeskedést és stresszt és hozzásegít az ellazuláshoz, a tökéletes kikapcsolódáshoz.




                                                           A fedett fürdő

A tested és lelked egyaránt kényeztetheted szépészeti kezelésekkel, masszázsokkal, sportolással. A „FindeDich“ (Találd meg önmagad) névre hallgató, egészségközpont klasszikus és távol-keleti kezeléseivel és aromaterápiás testpakolásaival valamint hangmeditáció segítségével egy másik világba kalauzol. 

Mi illatos szénaágy pakolással kényeztettük magunkat. A szaunák gazdag választékának nem lehetett ellenállni. Volt illatos szauna, fényterápiás szauna, török fürdő stb. Stressz csak távozáskor érhet, ha megkapod a számlát.

A szobák és a folyosók is különleges kialakításúak, itt minden lekerekített, nem találsz egyetlen éles sarkot sem. A fürdőszoba is külön tanulmány.


                                                               Folyosó részlet


                        
                                                        Egy színpompás toalett


  
                                                                   A fürdőépület




                                                                 Esti fények


 

                                                      A fürdő és szálloda

Egy kis videó:  https://www.youtube.com/watch?v=yQmduygfAvs


                                                                                          Made by vinpet

1 megjegyzés: